Sałatka z makaronu orechiette i fenkułu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Męski weekend (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Przygotowanie:
Składniki
250 g makaronu orechiette ugotowanego al dente (8 min.)
5 łodyg młodych fenkułów
5 kwiatów cukini rozciętych na pół
1/2 fenkułu startego na tarce
2 białe brzoskwinie pokrojone na kawałki
10 gałązek rukwi wodnej
200 g świeżego, koziego sera
1 łyżka octu z sherry
1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia
sól do smaku
garść liści pachnotki bazyliowatej do przybrania
Przygotowanie
Blanszować łodygi fenkułów i kwiaty cukini przez 6 sekund we wrzątku, schłodzić w wodzie z lodem.
W misce wymieszać wszystkie składniki, poza makaronem i serem. Doprawić do smaku solą. Odcedzić makaron, skropić oliwą, wymieszać, dorzucić do miski, wymieszać. Na środku talerzy rozsmarować ser. Położyć na wierzchu sałatkę, przybrać listkami pachnotki bazyliowatej. Nie należy dodawać pieprzu, bo rukiew wodna ma pieprzowy smak.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W