Rillette z wędzonego pstrąga

Rillette z wędzonego pstrąga
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 180 ml śmietany 35%
  • 1 szalotka
  • pokrojona w cienkie piórka
  • 2 gałązki tymianku
  • ½ łyżeczki zmiażdżonych ziaren czarnego pieprzu
  • 2 łyżki stołowe masła
  • 150 g wędzonego pstrąga w kawałkach
  • 2 żółtka
  • 15 ml brandy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W rondlu zagotuj śmietanę, szalotki, tymianek, pieprz i masło. Na średnim ogniu odparuj połowę. Przetrzyj przez sito i przelej do rondla. Dodaj pstrąga. Gotuj na średnim ogniu przez 3 minut mieszając. W misce utrzyj żółtka z brandy. Ucierając wlej nieco gorącej śmietany. Przelej masę do rondla i doprowadź do wrzenia mieszając. Przełóż rillette do dwóch kokilek o pojemności 125 ml. Przykryj folią spożywczą. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Podawaj z grzankami i piklami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA