Rillette z wędzonego pstrąga
Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 180 ml śmietany 35%
- 1 szalotka
- pokrojona w cienkie piórka
- 2 gałązki tymianku
- ½ łyżeczki zmiażdżonych ziaren czarnego pieprzu
- 2 łyżki stołowe masła
- 150 g wędzonego pstrąga w kawałkach
- 2 żółtka
- 15 ml brandy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W rondlu zagotuj śmietanę, szalotki, tymianek, pieprz i masło. Na średnim ogniu odparuj połowę. Przetrzyj przez sito i przelej do rondla. Dodaj pstrąga. Gotuj na średnim ogniu przez 3 minut mieszając. W misce utrzyj żółtka z brandy. Ucierając wlej nieco gorącej śmietany. Przelej masę do rondla i doprowadź do wrzenia mieszając. Przełóż rillette do dwóch kokilek o pojemności 125 ml. Przykryj folią spożywczą. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Podawaj z grzankami i piklami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W