Racuchy z cukinii
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Tobie i Matt (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Przygotowanie:
Składniki
2 średnie cukinie, umyte i utarte na tarce o grubych oczkach
garstka umytych i porwanych na kawałki listków mięty
1 łyżka liści kopru włoskiego lub ogrodowego
2 łyżki greckiego sera myzithra
1 duże jajko z fermy ekologicznej
1 łyżka mąki
sól morska i świeżo mielony czarny pieprz
4 łyżki oliwy z oliwek do smażenia
1 cytryna
Przygotowanie
Wymieszaj utarte cukinie, miętę, listki kopru włoskiego, jajko, mąkę oraz szczyptę soli i pieprzu. Ciasto powinno być dość gęste. Jeśli jest zbyt płynne, dodaj trochę mąki. Rozgrzej oliwę na średnim ogniu, na patelni z nieprzywierającą powierzchnią i smaż niewielkie racuchy wielkości dużej podłużnej śliwki aż się zezłocą z obu stron. Osącz nadmiar tłuszczu na kuchennym ręczniku. Ułóż je na talerzach, oprósz solą i podawaj z cząstkami cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W