Puree z pasternaku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka
Składniki:
- 6 ziemniaków
- 3 korzenie pasternaku
- 2 łyżki masła
- 150-175 ml mleka
- oliwa truflowa
- sól
- parmezan
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotuj warzywa do miękkości. Dokładnie odcedź. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj masło i poczekaj, aż się roztopi. Wlej mleko. Utrzyj mikserem na gładką masę. Dodaj parmezan i oliwę truflową. Dopraw solą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W