Okra z nerkowcami

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 29)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 łyżka oliwy
- 2 filiżanki pokrojonej okry
- 1 pokrojony pomidor
- 2 posiekane dymki
- sok i skórka z jednej cytryny (albo tymianek cytrynowy)
- 1 łyżeczka suszonego albo 1 łyżka świeżego tymianku
- 1 łyżka pasty miso rozpuszczonej w ¼ filiżanki wody
- 1 filiżanka prażonych nerkowców
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Okrę smażyć przez 2 minuty na rozgrzanej oliwie. Dodać pozostałe składniki (poza nerkowcami). Smażyć wszystko przez 5 minut na średnim ogniu. Przyprawić do smaku. Tuż przed podaniem dodać nerkowce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W