Pstrąg po tajsku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 61)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Składniki:
- 2 filety pstrąga oceanicznego (po 150 g) ze skórką
- mąka orkiszowa do panierowania
- łyżka oliwy
Sos:
- pół filiżanki wody
- 2 łyżki cukru kokosowego
- łyżka sosu rybnego
- 2 łyżki posiekanego imbiru
- posiekane czerwone chili
- łyżka soku z limetki
- łyżeczka octu kokosowego
Dodatki:
- filiżanka groszku cukrowego
- marchewka pokrojona „w zapałkę”
- główka bok choy
- woda
Przybranie:
- 2 posiekane dymki
- garść natki kolendry
- duża papryczka chili do przybrania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki dressingu gotować przez 10 minut na wolnym ogniu. Odstawić do ostygnięcia. Rybę oprószyć mąką i smażyć przez 2-3 minuty skórą do dołu na rozgrzanej oliwie. Odwrócić i smażyć przez kolejne 3 minuty. Groszek, marchewkę i bok choy blanszować we wrzątku przez 2 minuty. Przełożyć na talerz. Rybę ułożyć na warzywach, polać sosem i przybrać dymką, kolendrą i posiekanym chili.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Kuchnia tajska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W