Pomidory nadziewane kuskusem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.27)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia marokańska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 szklanka kuskusu
- 1 ½ szklanki wrzątku
- sok i skórka starta z 1 cytryny
- garść liści mięty
- posiekanych
- 4 dojrzałe pomidory
- z odciętą górą i wybranym i odstawionym na bok miąższem
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wsyp kuskus do średniej miski i zalej wrzątkiem. Przykryj szczelnie folią spożywcą i odstaw na 10 minut, aż zmięknie. Rozdrobnij widelcem. Dodaj sok i skórkę z cytryny, miętę, miąższ z pomidorów i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Nałóż kuskus z dodatkami do pustych pomidorów i podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W