Polędwiczki na zimno
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 2 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 polędwiczka wieprzowa
- rozmaryn świeży
- sól
- pieprz młotkowany z kolendrą
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Polędwiczkę czyścimy, wycinamy błonę, kroimy na pół, suszymy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą, drobno poszatkowanym rozmarynem i obtaczamy w pieprzu. Układamy na foli aluminiowej, ściskamy i rolujemy. Zawijamy folię na końcach. Wkładamy do pieca nagrzanego do 100 stopni i pieczemy ok. 2 godzin. Przed wyciągnięciem z pieca można sprawdzić temperaturę wewnątrz polędwiczki - powinna wahać się między 68 a 72 st. Studzimy i zimną kroimy. Podajemy na zimno.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W