Polędwiczki na zimno

Polędwiczki na zimno
Oceń przepis:
71 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Polędwiczkę czyścimy, wycinamy błonę, kroimy na pół, suszymy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą, drobno poszatkowanym rozmarynem i obtaczamy w pieprzu. Układamy na foli aluminiowej, ściskamy i rolujemy. Zawijamy folię na końcach. Wkładamy do pieca nagrzanego do 100 stopni i pieczemy ok. 2 godzin. Przed wyciągnięciem z pieca można sprawdzić temperaturę wewnątrz polędwiczki - powinna wahać się między 68 a 72 st. Studzimy i zimną kroimy. Podajemy na zimno.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA