Faszerowane bakaliami udka kurczaka
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam w sieci: patenty i triki (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 4 udka kurczaka
- 1 pierś kurczaka
- 50 g orzechów włoskich
- 50 g suszonych moreli
- 50 g rodzynek namoczonych
- 1 jajko
- 50 ml śmietanki
- 1 łyżka suszonego estragonu
- sól
- pieprz
- otrzewna wieprzowa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Z udek wytnij kości tak, by nie przeciąć skóry. Z piersi, jajka i śmietanki przygotuj w malakserze farsz. Dopraw go i dodaj pokrojone bakalie i estragon. Udka przypraw i nafaszeruj farszem. Zawiń w otrzewną i obsmaż. Piecz w temperaturze 180 stopni C przez ok. 30 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W