Pierś z kaczki w sosie śliwkowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Po-smak świata: Węgry (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia węgierska
Składniki:
- pierś kaczki
- kilka śliwek
- szczypta cukru
- czerwone wino
- szklanka wywaru z kaczki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pierś kaczki smażymy bez dodatku tłuszczu na grillowej patelni. Śliwki pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki. W rondelku rozpuszczamy cukier i karmelizujemy śliwki. Następnie dolewamy czerwonego wina i wywar z kaczki. Całość redukujemy a piersi kaczki w tym czasie trafiają jeszcze na chwilę do piekarnika. Plastry kaczki podajemy w towarzystwie cienkich plasterków cukinii zawijanych z kozim, ziołowym twarożkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W