Pieczony schab i purée z pasternaku
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
Składniki:
- schab z pozostawionymi żeberkami
- olej arachidowym lub roślinny do smarowania
- gruboziarnista sól morska
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 230°C. Skórę na porcji schabu z dłuższymi, pozostawionymi żeberkami, natnij ukośnie i pomiędzy żeberkami. W sklepie poproś o usunięcie kości grzbietowej, ale weź ją ze sobą. Teraz połóż ją na dnie brytfanny. Spełni funkcję kratki, na której umieścisz schab. Żeberka osłoń kawałkiem folii aluminowej. Posmaruj skórę olejem arachidowym, może być roślinny. Posyp gruboziarnistą solą morską. Wstaw mięso na kwadrans do maksymalnie rozgrzanego piekarnika. Potem zmniejsz temperaturę do 200°C i pozostaw mięso na mniej więcej godzinę. Gotowe, po wyjęciu z piekarnika, niech poleży przez kilka minut. Pokrój w plastry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W