Pieczone żeberka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.96)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 60-80 dag żeberek
- mała puszka przecieru pomidorowego
- 1 szklanka soku pomarańczowego
- 1 szklanka brązowego cukru
- ¼ szklanki musztardy Dijon
- ½ szklanki octu jabłkowego
- ¼ szklanki sosu Worcestershire
- ¼ szklanki sosu sojowego
- ¼ szklanki sproszkowanego chili
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nagrzej piekarnik do 150 stopni C. Włóż żeberka do dużej brytfanny. Wymieszaj pozostałe składniki dodając soli do smaku i wylej na żeberka. Przykryj brytfannę folią piekarniczą i piecz póki mięso nie będzie kruche i delikatne. Pieczona fasola to klasyczny dodatek do żeberek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W