Pieczona marchew i pasternak z burakami w sosie
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 2 średnie buraki
- 4 średnie marchewki
- 4 średnie pasternaki
- 2 łyżki stołowe oliwy albo oleju roślinnego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Buraki gotuj na dużym ogniu przez 50-60 minut, aż zmiękną. Obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Obierz i przetnij na ćwiartki marchewki. Obierz i przetnij na ćwiartki pasternaki. W brytfannie rozgrzej oliwę albo olej roślinny. Usmaż marchewki i pasternaki. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 15-20 min, często przewracając, aż nabiorą koloru.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W