Pasta czerwone curry
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Składniki:
- 10 dużych (średnio - ostrych) czerwonych chilli
- 1 łodyga trawy cytrynowej
- 2 cm kawałek galangalu, w plasterkach
- 2 liście kaffir
- 1 szalotka
- 7 ząbków czosnku
- 1 łyżeczka pasty krewetkowej
- ½ szklanki wody (jeśli pasta jest zbyt sucha)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucić do blendera i utrzeć na gładką pastę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W