Jackfruit z sosem BBQ
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Składniki:
- 1 szklanka sosu BBQ, na przykład z tego przepisu ( https://www.kuchniaplus.pl/przepisy/herbaciany-sos-bbq )
- 500 g ugotowanego młodego jackfruita lub zielonego z puszki (nie ze słodkiej zalewy!)
- olej
Do podania:
- cebula
- opcjonalnie przypieczone bułki burgerowe i sałatka coleslaw
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jakcfruita odsączyć z zalewy. Na dnie garnka rozgrzać olej, dodać jackfruita i smażyć przez 3 - 5 minuty do momentu, aż się zrumieni. Wtedy dodać sos BBQ i dusić przez kolejne 3 - 5 minut w trakcie rozszarpując widelcem.
Podawać w bułkach z surówką coleslaw, albo po prostu z krążkami cebuli. Można przechowywać w lodówce przez wiele dni, świetnie smakuje na zimno.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W