Pakory warzywne Yasmeen
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- równa ilość porwanych liści szpinaku
- ziemniaków w plasterkach i startej na grubej tarce marchewki
- 1 cebula
- szklanka mąki z ciecierzycy
- 1 łyżeczka soli
- ¾ łyżki płatków chili
- 1 łyżeczka nasion kminu
- 2/3 łyżki mieszanki przypraw garam masala
- olej do głębokiego smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać w dużej misce składniki. Dodać trochę letniej wody, by powstało gęste ciasto. Powinno mieć taką konsystencję, by dało się formować rękoma. Łyżką spuszczać pakory na porządnie rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoto, po wyjęciu osączyć na papierowym ręczniku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W