Paczuszki z jagnięciną
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Składniki:
- 500 g jagnięciny pokrojonej w kostkę
- 1 drobno posiekana cebula
- sól i pieprz
- olej słonecznikowy lub oliwa
- jedno opakowanie ciasta filo (najlepsze jest wyrabiane ręcznie)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jagnięcinę dusić na najmniejszym ogniu przez 2 godziny do miękkości. Nie trzeba dodawać oleju. Gotowe mięso zemleć w malakserze. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na oleju. Wymieszać z mięsem. Doprawić do smaku. Arkusz ciasta położyć na desce i pokroić na paski szerokości ok. 8 cm. Skropić je niewielką ilością oleju. Na każdy pasek nałożyć ½ łyżki masy mięsnej. Zwinąć tak, żeby powstały trójkątne paczuszki. Ułożyć na blasze do pieczenia. Posmarować olejem. Piec w rozgrzanym piekarniku od 20 do 30 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W