Nadzienie pełnoziarniste
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.53)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- posiekana
- 1 marchewka
- pokrojona na kawałki
- 4 ząbki czosnku
- ½ szklanki białego wina
- 1 szklanka rodzynek
- 1 szklanka suszonych moreli
- posiekanych
- 1 łyżka nasion kopru włoskiego
- 1 szklanka nasion pszenicy
- 8 szklanek bulionu z kurczaka
- 2 szklanki mrożonych żurawin
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Postaw średni rondel na średnim ogniu. Dodaj oliwę, rozgrzej, a następnie dodaj cebulę, marchewkę i czosnek. Podsmaż, aż zmiękną i nabiorą koloru. Dodaj wino, rodzynki, morele i nasiona kopru włoskiego. Gotuj, aż cały płyn zostanie wchłonięty. Dodaj ziarna pszenicy, żurawinę, bulion, sól i pieprz, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu, aż cały płyn zostanie wchłonięty, a pszenica będzie miękka. Dopraw do smaku i podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W