Nadzienie pełnoziarniste

Nadzienie pełnoziarniste
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.53)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Postaw średni rondel na średnim ogniu. Dodaj oliwę, rozgrzej, a następnie dodaj cebulę, marchewkę i czosnek. Podsmaż, aż zmiękną i nabiorą koloru. Dodaj wino, rodzynki, morele i nasiona kopru włoskiego. Gotuj, aż cały płyn zostanie wchłonięty. Dodaj ziarna pszenicy, żurawinę, bulion, sól i pieprz, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu, aż cały płyn zostanie wchłonięty, a pszenica będzie miękka. Dopraw do smaku i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA