Melon rasayana z mrożonym sokiem z granatów

Melon rasayana z mrożonym sokiem z granatów
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.60

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Włożyć kawałki melona do dużej miski. Wlać mleko kokosowe i ugniatać widelcem, aż melon zacznie puszczać sok. Posłodzić do smaku i wstawić do lodówki do schłodzenia. Doprawić sok z granatów cytryną i cukrem, i wstawić do zamrażalnika. Po godzinie wyjąć i wymieszać widelcem, aby rozbić kryształki lodu. Ponownie zamrozić do czasu podania. Nałożyć mrożony sok do pucharków, dopełnić mlekiem z kawałkami melona. Posypać pestkami granatu, płatkami migdałowymi i wiórkami. Podawać natychmiast.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA