Melon rasayana z mrożonym sokiem z granatów
Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 225 g miąższu melona
- bez skóry
- pokrojonego na kawałki
- 225 ml mleka kokosowego
- cukier do smaku
- 1 litr soku z owoców granatu
- cytryna do smaku
- cukier do smaku
- pestki z jednego granatu
- garść płatków migdałowych
- uprażonych na złoty kolor
- garść uprażonych wiórków kokosowych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włożyć kawałki melona do dużej miski. Wlać mleko kokosowe i ugniatać widelcem, aż melon zacznie puszczać sok. Posłodzić do smaku i wstawić do lodówki do schłodzenia. Doprawić sok z granatów cytryną i cukrem, i wstawić do zamrażalnika. Po godzinie wyjąć i wymieszać widelcem, aby rozbić kryształki lodu. Ponownie zamrozić do czasu podania. Nałożyć mrożony sok do pucharków, dopełnić mlekiem z kawałkami melona. Posypać pestkami granatu, płatkami migdałowymi i wiórkami. Podawać natychmiast.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W