Masło jabłkowe
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.31)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 10 kwaskowatych jabłek
- pokrojonych na ćwiartki
- z usuniętym gniazdem nasiennym
- 1 szklanka brązowego cukru
- ½ szklanki soku jabłkowego
- ¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
- ¼ łyżeczki mielonych goździków
- ¼ łyżeczki mielonego ziela angielskiego
- ¼ łyżeczki mielonego kardamonu
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włóż wszystkie składniki do sporego rondla. Postaw na średnim ogniu i duś, aż jabłka się rozpadną i będą bardzo miękkie. Gotuj dalej, aż zredukuje się o 80%. Sos zrobi się bardzo gęsty i brązowy.
Zmiksuj na gładką pastę blenderem ręcznym, lub w blenderze stojącym, albo malakserze.
Zmiksuj na gładką pastę blenderem ręcznym, lub w blenderze stojącym, albo malakserze.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W