Liście lipy i kwiaty dzikiego bzu smażone w głębokim tłuszczu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj mąkę z mlekiem, tak aby powstało rzadkie ciasto. Dodaj trochę rozmarynu i odstaw na 10 minut. W głębokim garnku rozgrzej olej. Zanurz liście i kwiaty w cieście, a następnie wrzuć na gorący tłuszcz. Zostaw na kilka sekund. Gdy zrobią się złote - można je wyjmować. Odsącz je z nadmiaru oleju i podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W