Kurczak po hiszpańsku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 37)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Składniki:
- kurczak
- posiekana czerwona cebula
- 4 pokrojone ząbki czosnku
- kłącze imbiru
- szczypta szafranu
- łyżka wędzonej papryki
- łyżka suszonego imbiru
- łyżka suszonego oregano
- 2 cytryny
- pół pęczka kolendry
- pół pęczka natki pietruszki
- biały pieprz i sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać cebulę, czosnek, imbir, szafran, paprykę, oregano, kolendrę, natkę pietruszki, sól i pieprz. Przeciąć mostek kurczaka, usunąć nadmiar tłuszczu. Rozłożyć mięso na płasko i ponacinać skórę. Przyprawić solą i wetrzeć przygotowaną marynatę. Piec na grillu przez 20-25 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W