Kurczak po hiszpańsku

Kurczak po hiszpańsku
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 37)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać cebulę, czosnek, imbir, szafran, paprykę, oregano, kolendrę, natkę pietruszki, sól i pieprz. Przeciąć mostek kurczaka, usunąć nadmiar tłuszczu. Rozłożyć mięso na płasko i ponacinać skórę. Przyprawić solą i wetrzeć przygotowaną marynatę. Piec na grillu przez 20-25 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA