Kurczak albo jagnięcina tandoori
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 500 g jagnięciny lub piersi kurczaka
- podzielonych na porcje
- 500 g jogurtu naturalnego
- 1 posiekany ząbek czosnku
- 1½ łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka startego
- świeżego imbiru
- 1 łyżka stołowa oleju z nasion gorczycy
- 1 łyżka stołowa nasion kolendry
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do miski wrzuć mięso, jogurt, czosnek, sól, pieprz, imbir i wlej olej. Wymieszaj. Olej i jogurt sprawią, że mięso będzie miękkie, dlatego pozostaw je w marynacie jak najdłużej, nawet przez kilka dni. Przed pieczeniem wyjmij mięso z marynaty. Posyp kurkumą i kolendrą. Nabij na metalowy rożen. Piecz na ostrym ogniu na grillu lub w piekarniku. Długość pieczenia zależy od tego, gdzie pieczesz mięso.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W