Królik w cydrze
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
Składniki:
- 1 królik podzielony na 8 kawałków
- 3 łyżki mąki z solą i pieprzem
- 25 ml oliwy z oliwek
- 25 g masła
- 4 posiekane cebule
- 12 ząbków czosnku
- lekko rozgniecionych
- 1 pęczek tymianku
- 600 ml cydru
- 2 łyżki musztardy gruboziarnistej
- łyżka miodu
- 2 łyżki śmietany
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obtocz każdy kawałek królika w mące. Na dużej patelni rozpuść masło z oliwą z oliwek i obsmaż kawałki królika ze wszystkich stron. Dodaj cebulę, czosnek i tymianek. Gotuj przez 10 minut i dodaj cydr oraz musztardę. Przykryj pokrywką i duś przez 40 minut. Pod koniec powinno zostać bardzo niewiele płynu. Dodaj miód, śmietanę, zamieszaj i gotuj przez kolejną minutę aż mięso zacznie odchodzić od kości. Podawaj z ziemniakami, zieloną sałatą i cydrem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W