Krem z pieczonych warzyw
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy
Składniki:
- 2 czerwone cebule
- 4 ząbki czosnku
- papryka zielona
- papryka czerwona
- papryka żółta
- 3 papryczki chilli
- 3 pomidory malinowe
- natka pietruszki
- garść świeżych liści bazylii
- 2 gałązki tymianku
- kilka listków świeżej kolendry
- 50 ml oliwy
- puszka pokrojonych pomidorów
- 0,5 szklanki białego wina
- łyżka octu winnego
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebule, papryki, czosnek oraz pomidory pokrój i wyłóż na blaszkę.
Dodaj bazylię, tymianek i polej oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni na 10 -15 minut.
Po upieczeniu warzywa przełóż do blendera, dodaj pomidory z puszki, polej winem i octem. Dodaj zioła, sól i pieprz. Dolej wody, żeby krem nie był zbyt gęsty. Zmiksuj.
Krem podawaj z kawałkami podpieczonego, chrupiącego chleba, na ciepło lub zimno - jak wolisz. Smacznego!
Dodaj bazylię, tymianek i polej oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni na 10 -15 minut.
Po upieczeniu warzywa przełóż do blendera, dodaj pomidory z puszki, polej winem i octem. Dodaj zioła, sól i pieprz. Dolej wody, żeby krem nie był zbyt gęsty. Zmiksuj.
Krem podawaj z kawałkami podpieczonego, chrupiącego chleba, na ciepło lub zimno - jak wolisz. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W