Krabowe tartinki San Sebastian
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Składniki:
- 24 kwadratowe arkusiki ciasta na pierożki won ton
- 1 łyżka oliwy extra vergine
- 1/3 szklanki drobno posiekanej cebuli
- 2 łyżki drobno posiekanej czerwonej papryki
- 2 ząbki czosnku
- zmiażdżone
- 1 szklanka drobno posiekanych pieczarek
- ½ szklanki przecieru pomidorowego
- 3 łyżki półsłodkiego sherry
- ¼ szklanki śmietany kremówki
- 1 szklanka mięsa kraba
- gruba sól i mielony czarny pieprz
- siekana natka pietruszki i tarty parmezan do przybrania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Wysmaruj oliwą 12 foremek do mini mufinek i posmaruj kawałki ciasta na won tony oliwą za pomocą pędzla. Włóż 12 arkusików ciasta do foremek i zapiekaj 10 min., aż się zezłocą. Na średnim ogniu podsmaż cebulę i paprykę na 1 łyżce oliwy przez 5 min, aż cebula się zeszkli. Dodaj czosnek oraz pieczarki i podsmażaj, aż grzyby będą miękkie, a patelnia sucha. Dodaj przecier pomidorowy, sherry oraz śmietanę i redukuj przez 5 min. Dodaj mięso kraba, wymieszaj, podgrzej i dopraw do smaku. Nałóż gorące nadzienie na podpieczone spody z ciasta i przybierz odrobiną natki i parmezanu. Podawaj na ciepło.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W