Kotlety z koziego sera i zapiekany seler naciowy

Kotlety z koziego sera
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ser pokroić na 1-centymetrowe plastry, lekko posmarować musztardą. Orzeszki posiekać i zmieszać z wiórkami i bułką tartą. Każdy plaster zanurzyć w roztrzepanych jajach, obtoczyć w panierce, smażyć obustronnie na złocisto.

Przygotowanie selera naciowego:
Łodygi pokroić w małe kawałki, obgotować w lekko posolonej wodzie 3 minuty. Odsączyć, wywar zostawić, ułożyć w lekko wysmarowanym naczyniu. Przygotować zasmażkę z masła i mąki, dodać wywar oraz śmietanę i 2/3 startego sera. Mieszając, doprowadzić do zgęstnienia sosu. Doprawić gałką. Polać sosem selery, posypać pozostałym serem. Zapiec aż się zrumieni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA