Kisiel z owoców leśnych
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.28)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Kisiel500 g mrożonych jagód, borówek amerykańskich, malin, truskawek, jeżyn w dowolnych proporcjach
2 szklanki soku pomarańczowego
4 łyżki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
Owocowa bita śmietana
½ szklanki śmietany kremówki
2 łyżki dżemu malinowego
Przygotowanie
Dodaj owoce i sok pomarańczowy do garnka. Delikatnie doprowadź do wrzenia. Przecedź przez gęste sitko i otrzymany płyn z powrotem wstaw na ogień i ponownie doprowadź do wrzenia. Dodaj skrobię i odrobinę wody. Dokładnie rozmieszaj. Przelej do odcedzonych owoców i mieszaj, aż masa zgęstnieje.
Przelej do 4 szklanek, lub pucharków, ostudź i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę. W międzyczasie możesz przygotować bitą śmietanę. Po prostu dodaj dżem do śmietany i ją ubij. Podawaj porcje kisielu przybrane owocową bitą śmietaną.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W