Kimchi jjigae
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nowe imperium kulinarne (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia koreańska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 3 łyżki oleju roślinnego
- 100 g boczku
- 4 garści kimczi
- 8 ząbków czosnku
- 4 łyżeczki koreańskiego bulionu wołowy w proszku
- 250 ml wody
- 8 plasterków tofu
- grubości 1 cm
- 6 małych dymek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokroić boczek w kostkę. Obrać czosnek. Dymkę oczyścić i pokroić na plasterki. Plasterki tofu przekroić na pół. W głębokim rondlu mocno rozgrzać olej, wrzucić boczek, posypać bulionem i mieszając smażyć ok. 15 minut, aż mięso będzie gotowe. Włożyć kimczi, wlać wodę, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu 5-10 minut. Dołożyć tofu, posypać dymką i chwilę podgrzewać, aż tofu będzie ciepłe. Rozłożyć do czterech ogrzanych miseczek i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W