Jabłkowa owsianka z migdałową pianką
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.130)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Przygotowanie:
Na owsiankę1 szklanka płatków owsianych
2 szklanki mleka
1 jabłko, pozbawione gniazda nasiennego i pokrojone
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki płatków migdałowych
Na migdałową piankę
1 szklanka odtłuszczonego mleka
1 łyżka migdałowego masła
1 łyżka brązowego cukru
Przygotowanie owsianki
Płatki, mleko, jabłka, cukier i cynamon wsypać do garnka i zagotować. Gotować do czasu, aż zgęstnieją i staną się kremowe, około 15 minut. Aby zapobiec przywieraniu owsianki do dna, mieszać co 5 minut.
Migdałowa pianka
Mleko wymieszać z masłem migdałowym i cukrem. Mleko ubić na piankę używając odpowiedniej końcówki ekspresu do kawy. Owsiankę nałożyć do 2 miseczek, na wierzch wyłożyć migdałową piankę. Posypać płatkami migdałowymi i podawać.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia międzynarodowa
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W