Halloumi w liściach winorośli
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 50)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Składniki:
- 600 g haloumi
- 16-20 konserwowych liści winorośli
- bochenek chleba na zakwasie
- 2 cytryny
- łyżka suszonego oregano
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Liście wymoczyć w zimnej wodzie, żeby wypłukać sól. Ser pokroić na kawałki i posypać oregano. Każdy kawałek owinąć w 4-5 liści. Paczuszki ułożyć na grillu i piec, aż ser się stopi, a liście zmiękną. Skropić sokiem z cytryny. Podawać z chlebem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia grecka
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W