Gumbo z owocami morza
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- ½ kg pokrojonej okry
- 2 łyżki mąki orkiszowej
- 2 łyżki oliwy
- ¼ filiżanki oliwy
- 1 posiekana cebula
- ½ filiżanki pokrojonego selera
- ½ filiżanki pokrojonej zielonej papryki
- filiżanka mięsa z krewetek
- łyżka rozgniecionego czosnku
- puszka pomidorów
- ½ filiżanki natki pietruszki
- 2 liście laurowe
- ½ filiżanki drobno pokrojonej dymki
- ½ kg oczyszczonych krewetek
- ½ kg mięsa krabowego
- 2 litry bulionu rybnego
- sól morska
- pieprz
- tabasco albo pieprz kajeński
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Smażyć okrę przez 15 minut na kilku łyżkach oliwy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W