Gulasz rybny
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 koper włoski
- grubo pokrojony
- 3 posiekane ząbki czosnku
- 1 posiekana cebula
- 2 marchewki pokrojone w kostkę
- 24 pomidorki czereśniowe
- szklanka białego wina
- 1 l bulionu rybnego
- szczypta szafranu
- 4 filety z dorsza
- 4 małe barweny
- 2 garści omułków
- 12 małych małży
- 8 krewetek tygrysich w skorupkach
- łyżka likieru pastis
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podsmaż na oliwie koper włoski, czosnek, cebulę i marchewkę. Dodaj rozgniecione pomidory. Gotuj kilka minut i wlej bulion rybny. Przypraw szafranem i dobrze wszystko wymieszaj. Dodaj ryby. Gotuj przez 5 minut i dodaj krewetki, omułki i małże. Po kolejnych 5 minutach, wlej łyżeczkę likieru Pastis. Jeszcze trzy minuty „na ogniu” i danie jest gotowe. Podawaj z kromką chleba.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Kuchnia francuska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W