Gryczane bliny
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Zimowe ATELIER SMAKU (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
- 1 szklanka mąki gryczanej
- 2 dag drożdży
- 1/2 szklanki rzadkiego mleka kokosowego
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1/3 łyżeczki soli
- 1/2 szklanki wody
- olej do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W ciepłej wodzie z cukrem rozpuszczamy drożdże. Mąkę mieszamy z solą i łączymy z rozpuszczonymi drożdżami i mlekiem kokosowym. Mieszamy i odstawiamy na 20 minut. Smażymy nakładając łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem z obu stron, na złoty kolor.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W