Grube naleśniki z borówkami amerykańskimi
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kurs gotowania Donny Dooher (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Przygotowanie:
Składniki
2 szklanki (500 ml) mąki
¼ szklanki (60 ml) cukru pudru
2 ¼ łyżeczki (12 ml) proszku do pieczenia
½ łyżeczki (2 ml) sody oczyszczonej
½ łyżeczki (2 ml) soli
2 jajka
2 szklanki (500 ml) maślanki
¼ szklanki (60 ml) roztopionego, niesolonego masła
1 szklanka (250 ml) borówek amerykańskich
masło do smażenia
Przygotowanie
Do dużej miski przesiać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. Ubić jajka z maślanką i masłem. Wlać płynne składniki do sypkich i lekko wymieszać. Rozgrzać na patelni masło.
Wlać 1/3 szklanki (75 ml) ciasta, posypać borówkami. Smażyć 2 – 3 minuty z każdej strony.
Podawać z bitą śmietaną lub syropem klonowym.
@ Donna Dooher
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W