Grillowane przegrzebki z masłem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4-6 przegrzebków z Hokkaido, w muszlach
- 1 łyżeczka masła, na przegrzebek
- ½ łyżeczki sosu sojowego, na przegrzebek
- szczypta soli morskiej, na przegrzebek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Otwórz muszlę i wykrój z niej przegrzebka. Usuń czarny żołądek, wątrobę, skrzela i mięśnie. Opłucz przegrzebka i włóż go z powrotem do wypłukanej muszli.
Umieść na przegrzebkach masło oraz sos sojowy i połóż przegrzebki na grillu. Trzymaj 5-10 minut, aż masło zacznie bulgotać. Następnie zdejmij je z grilla. Dopraw solą morską i serwuj.
Umieść na przegrzebkach masło oraz sos sojowy i połóż przegrzebki na grillu. Trzymaj 5-10 minut, aż masło zacznie bulgotać. Następnie zdejmij je z grilla. Dopraw solą morską i serwuj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W