Golonka wieprzowa pôt-au-feu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z wieprzowiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 8 kiełbasek tuluskich lub innych pikantnych kiełbasek
- 1 wędzona golonka (około 1 kg)
- 125 g wędzonego boczku pokrojonego w paseczki
- 50 g kaszy jaglanej
- 3 marchewki
- pokrojone w kostkę
- 2 cebule
- pokrojone na ćwiartki
- 4 ziemniaki
- 2 pory
- posiekane
- 1 czerwona papryka
- 1 mała kapusta włoska
- łyżka kurkumy
- świeże zioła
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Najpierw podsmaż kiełbaski. Włóż wszystkie składniki do dużego garnka: golonkę, boczek, kiełbaski, kaszę, marchewki, cebulę, czosnek, ziemniaki, pory czerwoną paprykę, kapustę i świeże zioła. Dopraw i wlej tyle wody, żeby przykryć wszystkie produkty. Na koniec wsyp łyżeczkę kurkumy, przykryj garnek przykrywką i duś w piekarniku przez 2-3 godzin.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z wieprzowiny
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W