Francuska zupa cebulowa i duszone żeberka wołowe z glazurą z suszonych pomidorów
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przyjęcie u Rocco
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Przygotowanie:
Składniki zupy:
2 duże, słodkie cebule
2 l wywaru wołowego
1 szczypta świeżego tymianku
1 łyżka masła
1 szczypta czarnego pieprzu
sól (do smaku)
Składniki żeberek:
900g żeberek, z usuniętymi kośćmi
1 duża marchew
1 średnia cebula
1 łodyga selera naciowego
4 gałązki tymianku
1 łyżka nasion fenkułu
1 łyżka soli
1 łyżka świeżo zmielonego pieprzu
1½ l wywaru wołowego lub cielęcego
Przygotowanie zupy:
W średnim rondlu smaż cebulę na maśle, aż zbrązowieją. Dolej wywar, dodaj tymianek, sól i pieprz. Gotuj przez 1 godzinę.
Przygotowanie żeberek:
Mięso natrzyj solą, pieprzem i nasionami fenkułu. Obsmaż w dużym rondlu na średnim ogniu do wysokiego. Dorzuć seler, cebulę, marchew i tymianek. Dolej wywar. Przykryj i wstaw do piekarnika. Trzymaj w 150°C przez 2½ godziny albo do chwili, gdy mięso będzie miękkie.
© 2012 Christopher Thompson
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W