Francuska zupa cebulowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.60)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki oliwy
- 5 dużych cebul
- obranych i pokrojonych na cienkie plasterki
- ½ szklanki wody
- ½ szklanki brandy
- 3 gałązki świeżego tymianku
- 6 szklanek domowego bulionu drobiowego
- sól
- pieprz
- 4 kromki pełnoziarnistego chleba przycięte tak
- żeby pasowały do żaroodpornych misek
- w których zupa zostanie podana
- 2 szklanki tartego gruyera albo ementalera
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej w dużym garnku masło z oliwą, dodaj cebulę i kilka szczypt soli. Wymieszaj i gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż cebula będzie miękka (ok. 10-15 min). Jeśli trzeba, dolej trochę wody, żeby cebula się nie
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W