Fasola szparagowa duszona na maśle z piniolami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 65 g masła
- 450 g fasoli szparagowej z odciętymi końcówkami
- ½ miarki, czyli ok. 100 g pinioli
- woda
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na dużej patelni roztop masło na średnim ogniu, aż zacznie się pienić. Delikatnie obracaj patelnią. Gdy piana opadnie, poczekaj, aż całe masło stanie się brązowe. Wrzuć fasolę i piniole, wlej nieco wody. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj pokrywką. Duś przez 3-5 minut, aż fasola zmięknie. Podawaj natychmiast.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W