Daktyle w boczku

Daktyle w boczku
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.20

Składniki:

  • daktyle bez pestek
  • orzeszki pistacjowe
  • suszone morele
  • pokrojone w paski
  • plastry boczku
  • pokrojone na trzy części

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do 230° C. Włożyć do każdego daktyla po orzeszku pistacjowym, dodać pasek moreli i owinąć kawałkiem boczku. Umieścić daktyle, łączeniem boczku do dołu, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 8 minut, odwrócić, i piec jeszcze 2 minuty, aż boczek będzie chrupiący. Osączyć na papierowym ręczniku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA