Czekolada z owocami jagodowymi
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka
Składniki:
- 250 g masła kakaowego
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 225 g kakao w proszku
- 75 g miodu
- ½ łyżeczki cukru kokosowego
- 4 łyżki stewii
- szczypta soli
- 1 łyżeczka mielonego imbiru
- niewielka ilość skórki pomarańczowej
- 50 g rodzynek
- 50 g jagód goji
- 50 g suszonych truskawek
- 50 g pistacji
- 100 g wiórków kokosowych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Stop masło kakaowe w naczyniu stojącym na garnku z wrzącą wodą. Wlej olej kokosowy. Dodaj kakao w proszku. Nie przestawaj mieszać. Wsyp stewię w proszku, cukier kokosowy i niewielką ilość miodu. Dopraw solą i mielonym imbirem. Dodaj pozostałe składniki (skórkę pomarańczową, skórkę limonki lub cytryny, kardamon, cynamon, itd.) Wybierz swoje ulubione.
Wylej mieszaninę na małą blachę, wyłożoną folią spożywczą, posmarowaną olejem. Przybierz rodzynkami, suszonymi owocami jagodowymi, orzechami i wiórkami kokosowymi. Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Jeśli jesteś niecierpliwy, wstaw blachę do zamrażalnika! Pokrój na małe kawałki.
Wylej mieszaninę na małą blachę, wyłożoną folią spożywczą, posmarowaną olejem. Przybierz rodzynkami, suszonymi owocami jagodowymi, orzechami i wiórkami kokosowymi. Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Jeśli jesteś niecierpliwy, wstaw blachę do zamrażalnika! Pokrój na małe kawałki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W