Chrupiąca kapusta
Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 1 łyżka oleju musztardowego lub innego oleju roślinnego
- ¾ łyżeczki nasion gorczycy
- ¾ łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 suszone czerwone papryczki chilli
- w całości
- 1 łyżeczka soczewicy
- 1 łyżka orzeszków ziemnych
- posiekanych
- 10 liści curry
- ½ dużej białej kapusty
- drobno poszatkowanej
- sól do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na rozgrzanym oleju uprażyć nasiona gorczycy i czarnuszki. Dodać papryczki, soczewicę i orzeszki. Smażyć jeszcze minutę, aż soczewica zmieni kolor. Dodać liście curry i kapustę, posolić. Smażyć, często mieszając, około 10 minut, aby kapusta pozostała jędrna i chrupka. Przed podaniem usunąć papryczki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W