Choucroute z kiszonej kapusty i wieprzowiny

Choucroute z kiszonej kapusty i wieprzowiny
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
W interesie mięsożercy (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Golonkę wkładamy do garnka. Dodajemy liście laurowe, nasiona kopru włoskiego i jagody jałowca. Seler naciowy, marchew, por, czosnek i cebulę siekamy na grube kawałki. Wrzucamy do garnka. Wlewamy wodę. Przyprawiamy solą (niewielką ilością, ponieważ uprzednio konserwowana golonka jest już słona). Gotujemy przez mniej więcej dwie godziny. Na dno żaroodpornego garnka kładziemy warstwę kapusty kiszonej, dodajemy jabłka starte razem ze skórką. Następnie wrzucamy kawałki boczku bez kości, wędzonej i wieprzowej kiełbasy, pancetty i wędzonego boczku. Mięso przykrywamy kiszoną kapustą. Wkładamy kilka liści laurowych, nasiona kopru włoskiego i jagody jałowca. Na wierzchu kładziemy kawałki golonki. Dodajemy trochę wywaru, białe wino i masło. Przykrywamy pokrywką i wstawiamy do pieca. Przez dwie godziny pieczemy w temperaturze 150°C. Podajemy z musztardą Dijon i ziemniakami posypanymi natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA