Chińskie pulpeciki z kurczaka

Chińskie pulpeciki z kurczaka
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.117)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka
  • bez kości i skóry
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka startego imbiru
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
  • kilka kropli oleju sezamowego
  • 2 białka jajek
  • 2 marchewki
  • obrane i starte
  • 3 dymki
  • pokrojone

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Elektryczną frytkownicę napełnić olejem roślinnym, najlepiej arachidowym lub canola, i rozgrzać do 185°C. W robocie kuchennym zmiksować na jednolitą masę kurczaka razem z sosem sojowym, imbirem, skrobią, olejem sezamowym i białkami. Dodać marchewki i dymki i zmiksować, ale nie na puree. Używając dwóch łyżek, formować pulpeciki mięsne. Ostrożnie wrzucać je na rozgrzany olej, jedną łyżką spychając mięso z drugiej. Smażyć, aż się zarumienią ze wszystkich stron, około 5 minut, ale to zależy od wielkości pulpecików.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA