Chińskie pulpeciki z kurczaka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.117)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
Składniki:
- 2 piersi kurczaka
- bez kości i skóry
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka startego imbiru
- 1 łyżka skrobi kukurydzianej
- kilka kropli oleju sezamowego
- 2 białka jajek
- 2 marchewki
- obrane i starte
- 3 dymki
- pokrojone
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Elektryczną frytkownicę napełnić olejem roślinnym, najlepiej arachidowym lub canola, i rozgrzać do 185°C. W robocie kuchennym zmiksować na jednolitą masę kurczaka razem z sosem sojowym, imbirem, skrobią, olejem sezamowym i białkami. Dodać marchewki i dymki i zmiksować, ale nie na puree. Używając dwóch łyżek, formować pulpeciki mięsne. Ostrożnie wrzucać je na rozgrzany olej, jedną łyżką spychając mięso z drugiej. Smażyć, aż się zarumienią ze wszystkich stron, około 5 minut, ale to zależy od wielkości pulpecików.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia chińska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W