Bulion
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wołowinę dokładnie umyć pod bieżącą zimną wodą. Do garnka wlać 2 litry czystej wody. Włożyć do niego umytą wołowinę i gotować do momentu aż wywar zawrze. Odszumować. Dodać umytą cielęcinę i podroby. Gotować pod półprzykryciem. Gdy wywar zawrze ponownie odszumować. Włożyć wszystkie warzywa: 3 marchewki, 1 pora, ¼ selera, 1 pietruszkę, ¼ kapusty włoskiej i opaloną małą cebulę. Dorzucić wszystkie przyprawy: 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego i kilka ziarenek pieprzu. Dołożyć kilka gałązek lubczyku ogrodowego i natki pietruszki. Gotujemy na średnim ogniu, aż do momentu gdy mięso będzie miękkie. Bulion można zamrozić.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA