Bulion
Oceń przepis:
Przygotował:
Brygida Kosel
- Seria kulinarna:
- Teraz Brygida! (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 litry wody
- ½ kg mięsa wołowego z kością
- 20 dag cielęciny
- 20 dag podrobów z kury
- 3 marchewki
- 1 por
- ¼ selera
- 1 pietruszka
- ¼ kapusty włoskiej
- 1 cebula
- 2 liście laurowe
- 4 ziarenka ziela ang.
- kilka ziarenek czarnego pieprzu
- kilka gałązek lubczyku ogrodowego i natki pietruszki
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wołowinę dokładnie umyć pod bieżącą zimną wodą. Do garnka wlać 2 litry czystej wody. Włożyć do niego umytą wołowinę i gotować do momentu aż wywar zawrze. Odszumować. Dodać umytą cielęcinę i podroby. Gotować pod półprzykryciem. Gdy wywar zawrze ponownie odszumować. Włożyć wszystkie warzywa: 3 marchewki, 1 pora, ¼ selera, 1 pietruszkę, ¼ kapusty włoskiej i opaloną małą cebulę. Dorzucić wszystkie przyprawy: 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego i kilka ziarenek pieprzu. Dołożyć kilka gałązek lubczyku ogrodowego i natki pietruszki. Gotujemy na średnim ogniu, aż do momentu gdy mięso będzie miękkie. Bulion można zamrozić.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W