36.szaszłyki rybne z grilla
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.36)
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
SKŁADNIKI:3 gałązki rozmarynu
2 cytryny
2 łyżki miodu
100 ml oliwy
200 g filetu z łososia (bez skóry)
200 g filetu z żabnicy
PRZYGOTOWANIE:
Oderwać listki rozmarynu z gałązek i włożyć do miski. Zetrzeć skórkę i wycisnąć sok z cytryn i dodać do rozmarynu. Dodać oliwę i miód i wszystko razem dobrze wymieszać.
Pokroić rybę w kostkę 2,5 cm. Włożyć do miski i wymieszać, by ryba pokryła się marynatą. Odstawić na 30 min.
Nabić rybę na metalowe szpikulce, umieścić na grillu i opiekać po 2 minuty z każdej strony (w sumie 8 minut). Podczas pieczenia smarować marynatą. Podawać.
© MIKE ROBINSON
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W