Zupa miso

Zupa miso
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 39)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska

Składniki:

  • 500 ml wody
  • 2 saszetki dashi
  • pół pęczka kolendry
  • łyżeczka tamari
  • łyżeczka oleju sezamowego
  • łyżeczka sosu sojowego
  • łyżeczka startego imbiru
  • łyżeczka sosu rybnego
  • pokrojona marchewka
  • poszatkowana kapusta pekińska
  • 2 pęczki bok choy
  • 2 łyżki pasty miso
  • garść kiełków fasoli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotować wodę z dashi, posiekanymi łodyżkami kolendry, tamari, olejem sezamowym, sosem sojowym, imbirem i sosem rybnym. Dodać warzywa i gotować do miękkości. Zdjąć z ognia i dołożyć pastę miso. Przed podaniem przybrać natką kolendry i kiełkami fasoli.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA