Zupa miso
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 39)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska
Składniki:
- 500 ml wody
- 2 saszetki dashi
- pół pęczka kolendry
- łyżeczka tamari
- łyżeczka oleju sezamowego
- łyżeczka sosu sojowego
- łyżeczka startego imbiru
- łyżeczka sosu rybnego
- pokrojona marchewka
- poszatkowana kapusta pekińska
- 2 pęczki bok choy
- 2 łyżki pasty miso
- garść kiełków fasoli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotować wodę z dashi, posiekanymi łodyżkami kolendry, tamari, olejem sezamowym, sosem sojowym, imbirem i sosem rybnym. Dodać warzywa i gotować do miękkości. Zdjąć z ognia i dołożyć pastę miso. Przed podaniem przybrać natką kolendry i kiełkami fasoli.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W