Zielony ryż bogini
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
- półtorej miarki ryżu basmati
- awokado
- cytryna
- miarka listków bazylii*
- ¼ miarki oliwy z pierwszego tłoczenia
- sól i pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ryż zalewamy trzema miarkami wody i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut. Obrane ze skórki awokado dzielimy na kilka części. Umieszczamy w robocie kuchennym. Dodajemy listki bazylii i dolewamy sok z cytryny, oliwę i odrobinę wody. Całość doprawiamy solą i pierzem i miksujemy. Ugotowany ryż łączymy ze zmiksowaną zieloną masą i dokładnie mieszamy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W