Zielony ryż bogini

Zielony ryż bogini
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

  • półtorej miarki ryżu basmati
  • awokado
  • cytryna
  • miarka listków bazylii*
  • ¼ miarki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • sól i pieprz do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ryż zalewamy trzema miarkami wody i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut. Obrane ze skórki awokado dzielimy na kilka części. Umieszczamy w robocie kuchennym. Dodajemy listki bazylii i dolewamy sok z cytryny, oliwę i odrobinę wody. Całość doprawiamy solą i pierzem i miksujemy. Ugotowany ryż łączymy ze zmiksowaną zieloną masą i dokładnie mieszamy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA