Zapiekane pomidory po prowansalsku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.69)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- ½ szklanki bułki tartej
- ¼ szklanki tartego parmezanu
- 4 zgniecione ząbki czosnku
- 3 łyżki siekanej natki pietruszki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- sól morska
- 4 dojrzałe pomidory
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. Wymieszać w misce bułkę tartą, ser, czosnek, natkę, oliwę, oregano i sól. W pomidorach wyciąć u góry dziurkę, wyjąć przez nią większość miąższu i pestek. Napełnić nadzieniem i ułożyć w brytfance 20 cm na 20 cm. Piec aż nadzienie będzie rumiane i pomidory zmiękną, ok 20-25 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W